Kalendář akcí

srpen

4 - 17 Tábor

Facebook


Aktuality

Dramatický kroužek

Dramatický kroužek Campamenta probíhá od září 2013 každý pátek od 15:30 do 17 v prostorách fary u kostela sv. Václava na Smíchově. Děti se učí dramatickým, pohybovým i řečovým dovednostem a práci ve skupině. Vyvrcholením roku je společně nacvičené dramatické představení, které následně hrajeme před rodiči a kamarády. (Od roku 2016 využíváme k představení prostory tělocvičny Arcibiskupského gymnázia, kterému tímto děkujeme.) Naše představení:

Vánoce 2013: Vánoční pohádka Jak to dopadlo, když se dvě holčičky rozhodly přinést dárky Ježíškovi, ale cestou potkaly jiné malé děti, které tyto dárky potřebovaly snad ještě více. Naše první představení.

Jaro 2015: O makaronech a spol. Příběhy na motivy pohádek Miloše Macourka. Makarony se vydaly do světa a potkaly tam holčičku s vyměňovací hlavou, červený svetr, který kouše, nešťastný budík a nakonec své kamarády vařené makaróny (a samozřejmě pana vrchního, který z toho byl pěkně zmatený).

Jaro 2016: Bylo nebylo aneb anekdoty z dějin Poprvé nám scénku napsal Patrik Benda, který se od té doby stal naším dvorním scénáristou. Bylo to trochu náročnější představení, neboť jsme ve dvou anekdotických příbězích z dějin ukázali, jak souvisejí Newtonovy zákony pohybu s kulečníkem a filmový střih s ruskou cenzurou. A vyzkoušeli jsme si i šamanské tance.

Jaro 2017: Božská komiksie Do našeho divadla zabloudili Dante a Vergilius, ale u nás nechodili jen obyčejným peklem, očistcem a rájem, nýbrž navštívili posmrtné příbytky hrdinů komiksových, knižních a hudebních. Potkali se tam se Supermanem, Asterixem i Mirkem Dušínem a nestačili se divit. Byl to trochu muzikál a trochu kabaret, ale hlavně to bylo velmi zábavné.