Menu

 

Když děti dorazily na Ostrov Prvolidů, uvítal je tu Peter Esmerald Sandokan, zástupce kapitána výpravy, která před nějakou dobou na Ostrov dorazila a začala ho osidlovat a kolonizovat. 

Sandokan dětem vysvětlil, jak to na Ostrově chodí, a řekl jim něco málo o místních domorodých obyvatelích, zvaných Prvolidé. Nezdá se ale, že by o nich měl Sandokan moc valné mínění – podle něj jsou hloupí a špinaví a potřebují, aby jim civilizovaní lidé pomohli a naučili je spoustu věcí...

 

 

Po mši tedy děti poprvé vyrazily do lesa na Ostrově, aby místní obyvatele poznaly. Narazily na náčelníka Lopucha Opucha, který se vůbec netajil tím, že Sandokana a jeho lidi nemá vůbec rád, protože kácejí lesy a plaší zvěř. Jeho zlost trochu mírnila jakási léčitelka jménem Bezinka, která sbírá na Ostrově různé léčivé byliny, suší je a pak je užívá k léčení ran z boje. Narazily také na lehce pomateného šamana Krekela, který svoje magické rituály a obřady provádí ve Velké rokli a který jim věnoval vyřezávané totemy z posvátného dřeva. Každý oddíl měl za úkol si svůj totem vyzdobit, aby mu mohl sloužit jako rodový znak. Seznámily se také s lovkyní Mšicunou a Plateníkem, který jim dal jako dar na uvítanou plátna v jejich rodových barvách, aby si mohly vyrobit vlajky.