Kalendář akcí

srpen

4 - 17 Tábor

Facebook


Aktuality

Reportáž a fotky z Podzimek 2017

Naše zasloužené volno o podzimních prázdninách začalo hned ve středu. Vyráželi jsme z hlavního nádraží kolem 3. směr Jaroměř, kde jsme přestoupili na autobus a tím jeli až na faru, ve které jsme také další 4 dny byli. Dorazili jsme pozdě večer, proto jsme dětem pouze dali večeři, uložili jsme je a šli jsme spát.

Čtvrtek byl docela akční den. Dopoledne jsme hned po snídani vyrazili se projít po Chotěborském lese. Aby jsme se pouze neprocházeli, dali jsme dětem na výběr-hrát stužkovanou, nebo stavět domeček pro skřítky. Většina dětí šla stužkovat, ale našli se zde i stateční jedinci, kteří postavili nádherné domečky pro skřítky. Odpoledne jsme šli hrát venkovní hry jako například hutututu, král vysílá své vojsko a podobné hry. K večeři jsme grilovali a u toho jsme zpívali táborové písničky.

Další den, tedy pátek, jsme se po zkotrolování počasí rozhodli, že raději zůstaneme na faře. Venku byl opravdu velký vítr, takže jsme o tom ani vteřinu nepochybovali. Hráli jsme opravdu zajímavé hry, které si děti samy vybraly. Stejně tomu tak bylo i odpoledne. No a večer přijeli další kamarádi, kteří s náma nemohli jet ve středu.

V sobotu jsme měli velmi akční den. Rozdělili jsme se do týmů a dostali jsme opravdu zajímavé úkoly. Na jejich plnění jsme měli celé dopoledne. Byla obrovská zima a proto jsme odpoledne zasvětili ohřívání se na faře a vyhodnocování naší malé soutěže. Po spořádání večeře jsme si udělali malé vyhodnocení a následné "oslavy." Zpívali jsme s kytarou a bubnem táborové písničky, děti tancovaly a bylo vidět, že si to moc užívají. Ještě před spaním, jsme jim pomohli si sbalit a mohlo se jít spát.

Další den ráno, bylo všechno na rychlo. Šli jsme do kostela, rychle jsme se nasnídali, dobalili jsme si všechny věci a pak mohlo dojít na úklid. Kamarádi s autem nás na party odvezli na vlakové nádraží v Jaroměři, ostatní mezitím uklízeli. Jelikož zrovna ten den, byla ta obrovská vichřice, měl náš vlak zpoždení a tak jsme do Prahy dorazili až kolem 5. Myslím, že si to všichni užili, pobavili se se svými kamarády, ale hlavně si odpočinuli.

Naty Hoppová

fotky jsou tu